Bear Boeloe stopt na 25 jaar

"Bear Boeloe, Bear Boeloe, Boeloe de bear, wat oh wat belibbet er dizze kear." Diverse generaties zijn opgegroeid met dat liedje en de aventuren van Bear Boeloe. 25 jaar na de start van het programma in 1995 komt er een eind aan de verhalenserie, er worden geen nieuwe afleveringen meer gemaakt. Dat werd zondag bekendgemaakt in het radioprogramma Buro de Vries.
Feije van der Meer en Leny Dijkstra © Omrop Fryslân, Aise van Beets
"Het 25-jarig jubileum is een mooi moment om te stoppen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen", vertelt Feije van der Meer, de stem van Bear Boeloe. Er zijn nog 13 nieuwe afleveringen gemaakt met de bekendste beer van Schiermonnikoog, en Fryslân. Die zijn in de loop van dit jaar op televisie te zien.
Bear Boeloe zal niet helemaal uit de programmering stappen bij Omrop Fryslân. Zo is hij met zijn vrienden nog te zien in het kinderprogramma Sokkebalje en zijn de uitzendingen online terug te zien via Omropfryslan.nl en Omropfryslan.nl en Skoal.tv.
De allereerste aflevering van Bear Boeloe:
Bear Boeloe hâldt op nei 25 jier

Bear Boeloe-week

Om het 25-jarig jubileum te vieren is er een speciale Bear Boeloe-week bij Omrop Fryslân. In de week van 13 tot en met 17 januari trakteert de Omrop zowel de kleinste fans als de grotere liefhebbers op een vogelvlucht uit het bestaan van Bear Boeloe.
Elke dag is Bear Boeloe met een paar afleveringen terug op het oude, vertrouwde tijdstip: 18.45 uur. De week begint met de allereerste drie verhalen uit 1995 en zal via latere afleveringen (rond de 200e, 400e en 600e) uitkomen bij de allerlaatste twee nieuwe afleveringen.
Daarnaast maken fans in het radioprogramma Weistra op Wei kans op officiële tekeningen van Bear Boeloe.
Bear Boeloe en syn freonen © Omrop Fryslân
Feije van der Meer, Leny Dijkstra en Helena de Boer over het afscheid van Bear Boeloe
Bear Boeloe is het programma van Omrop Fryslân voor kinderen van 3 tot 6 jaar. In de verhalen van Bear Boeloe komen vaak maatschappelijke onderwerpen aan de orde, die op een mooie manier worden verpakt. Zo zijn ze interessant voor de kinderen, maar met een knipoog naar de volwassenen.
In 25 jaar tijd heeft Helena de Boer, de tekenares en schrijfster van Bear Boeloe, 875 verhalen gemaakt. Leny Dijkstra en Feije van der Meer hebben gezorgd voor bijna 60 stemmen. De regie was al die jaren in handen van Feije van der Meer.