Matthys 504 wint jaarlijkse Hengstenkeuring in Leeuwarden

De hengst Matthys 504 van de stal Van Manen is zaterdagmiddag bij de jaarlijkse Hengstenkeuring in het WTC Expo in Leeuwarden algemeen kampioen geworden. Reservekampioen werd Nane 492. De kampioen van de afgelopen drie jaar, Jurre 495, lukte het niet om de finale te halen.
Algemien kampioen
Bij de oudere hengsten was het eerder erg spannend. De strijd om de prijs ging tussen Fonger 478 en Jehannes 484. Over beide hengsten was de jury erg te spreken. Uiteindelijk werd gekozen voor de hengst die met zijn voor- en achtervoet het best was: Jehannes. Hij werd kampioen bij de oudere hengsten. Fonger 478 werd uitgeroepen tot reservekampioen.
De winnaar bij de oudere hengsten:
Winner âldere hynsten
Matthys 504 werd kampioen bij de jonge hengsten. Het totaalpakket van de hengst viel het meest in de smaak bij de jury. Het was een mooie rubriek en de hengsten hadden een goede stap en draf. Het reservekampioenschap ging naar Nane 492.

Geen prijs voor Jurre 495

De algemeen kampioen van de afgelopen drie jaar, Jurre 495, greep al snel naast een prijs na een minder goed optreden in de finale bij de jonge hengsten.
De winnaar bij de jonge hengsten:
Winner jongere hynsten
Voor meer video's en archiefmateriaal van de Hengstenkeuring én de Friesian Proms, kijk op omropfryslan.nl/hynstekeuring.