Opsporing Verzocht levert elf tips op over verdachte drugslab Leeuwarden

Er zijn elf tips binnengekomen naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht die dinsdag te zien was. In de uitzending was aandacht voor een drugslab aan de mr. P.J. Troelstraweg in Leeuwarden. In deze zaak heeft de politie in mei 2019 al vijf aanhoudingen verricht, maar de hoofdverdachte is nog altijd niet gevonden.
De politie kan geen uitspraken doen over de inhoud van de elf tips, maar geeft wel aan dat ze de tips verder gaan onderzoeken. Woensdag waren er drie tips, maar na de herhaling van de uitzending zijn er nog eens acht tips binnengekomen.
Een arrestatieteam van de politie heeft op 21 mei 2019 een inval gedaan in de loods, in het noordelijke deel van Leeuwarden. Daarna zijn er vijf verdachten aangehouden, maar volgens de politie zou de 'spil in de drugsproductie' nog niet aangehouden zijn. Omdat het intussen al een flinke poos geleden is, heeft de politie besloten camerabeelden vrij te geven van de man.

Vreemde tred

De man valt op omdat hij een raar loopje heeft, zo bleek in de uitzending van Opsporing Verzocht. "Hij zwaait op een aparte manier met zijn ledematen." De vijf andere verdachten wilden of konden niets zeggen over deze zesde verdachte.
Het drugslab is gevonden na een tip, het bleek dat er inderdaad amfetamine aanwezig was op het terrein. Dat wordt onder meer gebruikt voor speed en xtc.