Nieuw trainersduo Harkemase Boys: "Nooit te beroerd om de club te helpen"

Het nieuwe trainersduo van Harkemase Boys heeft de eerste training al achter de rug. Donderdagmiddag werd bekend dat Klaas Schotanus en Willem Brouwer het seizoen afmaken in Harkema. "We konden de club nu helpen en daar zijn we dan ook nooit te beroerd voor", zegt Schotanus.
Schotanus en Brouwer
Schotanus en Brouwer zijn met z'n tweeën de nieuwe hoofdtrainer. Daarnaast heeft Harkemase Boys ook al een assistent-trainer, Willem van Kammen. Het wordt dus een team van drie. "We moeten goede afspraken maken", zegt Brouwer. "En drie mensen zien altijd meer dan twee."
Volgens Brouwer vullen ze elkaar goed aan. "Klaas is een beginnend trainer, ik heb wat meer ervaring. We kennen elkaar ook al jaren uit de voetballerij. Klaas heeft hier bij Harkemase Boys voor mij gespeeld en daarvoor ook al bij Flevo Boys. We weten wat we aan elkaar hebben."
We moeten nog een half seizoen en er is nog heel veel te behalen.
Klaas Schotanus
Vorig seizoen stond Schotanus ook al een paar wedstrijden voor de groep als interim-trainer. Nu dus weer. Wil hij niet eens vaste hoofdtrainer worden? "Nee, dit is weer als interim en voor volgens seizoen heeft de club ook al een trainer. Vorig jaar was het voor een paar wedstrijden. Nu een half seizoen en er is nog heel veel te behalen."

School, camping en voetbal

Schotanus stopte na vorig seizoen bij Harkemase Boys, omdat hij dat niet langer kon combineren met zijn werk als docent en campingeigenaar in Oudemirdum. Dus ook nu blijft hij niet langer. "Het is gewoon moeilijk om te combineren. Dus het was een bewuste keuze. De club wist ook wel dat ik liefhebber ben, dus daarom kwamen ze weer bij mij uit. Nu helpen we de club vijf maanden. Daarna gaat de focus weer op het onderwijs en de camping."
Klaas Schotanus en Willem Brouwer op de eerste training van Harkemase Boys in 2020 © www.orange-pictures.nl
Brouwer en Schotanus volgen Hans de Jong op. De club nam afscheid van hem, terwijl Harkemase Boys op de vierde plaats staat in de derde divisie. "De club doet het hartstikke goed", zegt Brouwer. "Dus qua resultaat hoeft het ook niet veel beter, een beetje misschien. Er zijn nog zeventien wedstrijden te gaan, we zitten nog niet eens op de helft van het seizoen. Dus we kunnen nog vijf maanden vol aan de bak."