Schade aan veld Trynwâlden toch niet door carbid, maar waar wel door?

VC Trynwâlden denkt nu dat de schade aan het kunstgrasveld toch niet door carbidschieten komt. "Er is een vrij grote brandplek op het veld", zegt bestuurslid Sjaak Bakker. "Het lijkt er niet op dat dat door een carbidbus is gekomen." Waardoor het dan wel komt, dat moet nog blijken.
© VC Trynwâlden
Maandag komt er iemand langs die er meer verstand van heeft, zegt Bakker. "Dan wordt het echt in kaart gebracht. Maar het is sowieso door brand gekomen, het is een gigantisch grote plek. Maar wat het geweest is, daarover tasten we nog in het duister."
Waarschijnlijk is de schade ontstaan op oudjaarsdag of oudejaarsnacht. En omdat er die dag mensen waren gezien die aan het carbidschieten waren op de parkeerplaats bij het sportpark, dat de club eerst dat dat de oorzaak was. Maar dat lijkt nu dus toch niet zo te zijn.

"Klap in ons gezicht"

De schade komt hard aan bij de club. "Je denkt dat je alles veilig en in vertrouwen achter kunt laten. En vrijwilligers houden het hier altijd netjes bij. Dit nieuwe veld hadden we pas sinds 2,5 jaar, we waren er ontzettend trots op. Dus dit is een klap in ons gezicht."
VC Trynwâlden is zelf niet de eigenaar van het veld; dat is de gemeente. De partijen hebben al contact gehad. Bakker: "De gemeente heeft aangifte gedaan. Ze gaan ook onderzoek plegen naar de oorzaak."
Het is nog niet duidelijk wanneer het veld weer wordt hersteld. Bakker hoopt dat het niet te lang duurt. "We hebben hier deze maand nog een toernooi. Het zou heel wrang zijn als we dat af moeten zeggen."
Sjaak Bakker