Tom Klijnman verkoopt sokken voor een Grieks vluchtelingenkamp

De 18-jarige Tom Klijnman uit Drachten heeft een ludieke actie bedacht: sokken voor de mensen in een vluchtelingenkamp in Athene. Een idee dat spontaan ontstond: "Ik was gewoon met school bezig eigenlijk, en toen bedacht ik dit zomaar. Je hoort vaak dat mensen het daar koud hebben, dus ik dacht: daar kan ik iets aan doen." Na wat zoeken op het internet kwam Tom bij een partijhandel skisokken, die hij voor een prikkie kon opkopen.
Sokken foar Grikelan fan Tom Klijnman
Op Facebook heeft Tom de actie gedeeld met de vraag of mensen ook willen doneren. Voor vier euro kan iedereen een paar sokken bij Tom kopen. "De sokken worden natuurlijk opgestuurd, die krijgen ze niet," zegt Tom. "Maar mensen kunnen wel meehelpen om deze mensen warme voeten te geven." Over twee weken gaan de sokken met een grote zeecontainer van stichting One Heart naar Griekenland. Daar worden de sokken uitgedeeld op het vluchtelingenkamp.
© OF
Intussen heeft Tom al 250 paar sokken verkocht, maar het liefst ontvangt hij voor ieder paar sokken een donatie. "Ik stuur ze sowieso allemaal op, en met de winst die ik maak koop ik nog nog meer sokken," zegt hij. In de toekomst wil hij ook op zoek naar andere spullen om te geven, zoals handschoenen en mutsen.
© OF