Titel voor Leerdam op 1000 meter, Letitia de Jong weer tweede

Letitia de Jong is net als op de 500 meter weer tweede geworden, nu op de 1000 meter. Ook deze keer eindigde ze achter Jutta Leerdam. Zowel Leerdam als De Jong zijn daardoor zeker van het WK afstanden en het WK sprint. Antoinette de Jong viel ook op de 1000 meter buiten de prijzen.
Ireen Wust
Ireen Wüst kwam in de baan tegen Jorien Ter Mors, maar die werd door een valse start gediskwalificeerd. Wüst moest alleen rijden en zette een tijd van 1.15,64 neer. Daarmee was ze op dat moment net wat sneller dan de snelste tijd van Elisa Dul.

Antoinette de Jong er niet aan te pas

In de een-na-laatste rit was het de laatste kans voor Antoinette de Jong om nog iets van het toernooi te maken. Ze liet de 5000 meter lopen en miste op de 1500 en 3000 meter kwalificatie voor het EK en WK. Ze nam het op tegen Jutta Leerdam. Die nam direct een grote voorsprong en De Jong kwam er geen moment aan te pas.
Letitia de Jong
In de laatste rit was het Sanneke de Neeling tegen Letitia de Jong uit Feanwâlden. De Jong had zich op de 500 meter al geplaatst en ook op de 1000 meter ging het goed. Geen Nederlandse titel, maar wel weer een zilveren medaille. Met deze uitslag plaatst De Jong zich net als Leerdam ook voor het WK sprint, eind februari in Hamar.

Uitslag 1000 meter vrouwen:

Bij de mannen was Jesper Hospes de enige Fries die in actie kwam op de 1000 meter. Hospes is specialist op de 500 meter. Op de 1000 meter werd hij zeventiende. Nederlands kampioen werd Thomas Krol. Tweede werd Kai Verbij en Dai Dai Ntab maakte het podium compleet.

Uitslag 1000 meter mannen:

(Kjeld Nuis was er door een blessure niet bij)