Noppert uitgeschakeld op WK darts na verlies tegen Huybrechts

Darter Danny Noppert is uitgeschakeld op het WK darts. In de derde ronde was Kim Huybrechts met 4-2 te sterk. De 28-jarige Jouster begon nog goed aan de wedstrijd, maar werd gebroken in de vijfde set. Dat maakte hij niet meer goed.
Noppert útskeakele op WK darts nei ferlies tsjin Huybrechts
De Fries, die op dit moment op de 31ste plek van de wereldranglijst staat, begon scherp tegen Huybrechts (41e plaats). Met een finish van 87 pakte Noppert de eerste leg van de wedstrijd. Huybrechts maakte snel gelijk, waarna de Jouster in veertien darts op een 2-1 voorsprong kwam. Toen de Belg een pijl miste om gelijk te maken, gooide Noppert 80 uit voor de eerste set.

Huybrechts vecht terug

Ook de tweede set leek richting de Jouster te gaan. Hij kwam op 2-1 in legs voor, maar toen noteerde de Belg een 11-darter en een 13-darter om de set te pakken. Huybrechts hield dat niveau vast en begon de derde set meteen met een 109-finish. Noppert kon daarna het initiatief van zijn tegenstander breken door 76 en 74 achter elkaar uit te gooien. Een derde finish op rij op 148 ging mis voor Noppert, maar via dubbel zeven pakte hij toch de derde set: 2-1.
© Orange Pictures
Tegenstander Huybrechts kwam goed terug in de vierde set. Hij liep al snel uit naar 2-0 in legs. Noppert pakte nog wel een leg met een finish van 83, maar daarna kon de Belg de set pakken. Hij brak de Fries meteen daarna in de eerstvolgende leg. Noppert leek zijn triples even kwijt te zijn. Huybrechts maakte 2-0 in legs. Daarna kwam de Fries weer iets terug met een 64-finish, maar het was niet genoeg om zijn tegenstander van de setwinst te houden (3-1).
De Jouster mocht op dat moment geen set meer verliezen. Hij begon goed in de eerste leg, maar Huybrechts gooide 64 op tops uit om op voorsprong te komen. Ook in de tweede leg miste de Belg geen dubbel en kwam hij op een leg van de overwinning. Huybrechts gooide daarna de wedstrijd uit met een 150-finish. De Belg stond in de laatste drie sets slechts twee legs af.
Zo eindigt het tweede WK voor Noppert in de derde ronde. Een jaar geleden haalde hij bij zijn debuut ook de tweede ronde.
Het wereldkampioenschap darts van profbond PDC in Londen is het grootste toernooi van het jaar. De wedstrijden worden gespeeld in het Alexandra Palace, in het noorden van de Engelse hoofdstad. Voor de winners van de finale, die op 1 januari 2020 plaatsvinden, ligt een half miljoen pond aan prijzengeld klaar.