Verhuizing Sybrandy's begint mogelijk al in januari

De verhuizing van Sybrandy's Speelpark begint mogelijk al in januari, zegt ondernemer Sjerp Jaarsma van recreatieplaats de Hege Gerzen. Op die plek moet Sybrandy's straks te beleven zijn als 'speel- en natuurpark'. Of als 'Gerbrandy's 2.0', zoals Jaarsma het zelf noemt.
De actie voor de verhuizing van Sybrandy's op het hek bij de oprit naar de Hege Gerzen © Remco de Vries, Omrop Fryslân
Jaarsma heeft al aardig wat offertes voor de verhuizingen binnen gekregen. En de eerste mensen bellen al om te vragen wanneer de schoolklassen er weer heen kunnen. Het is de bedoeling dat Sybrandy's in april weer open gaat op de nieuwe locatie. Dat zei Jaarsma maandag toen er een zogenaamd addendum werd ondertekend. Daarin staan belangrijke afspraken met de gemeente De Fryske Marren en de natuurclubs in de omgeving.

De Hege Gerzen

Uitbreiding van de Hege Gerzen ligt gevoelig omdat het vlak tegen het IJsselmeer aan ligt. En dan moet het precies. Er is nu op papier gezet hoe het volledige complex beter ingepast kan worden in de omgeving. Ook zijn er afspraken gemaakt over het verbeteren van de natuur en een beter beheer van de natuur. Dat moet een grotere verscheidenheid aan soorten opleveren.
Het ondertekenen van het addendum © Remco de Vries, Omrop Fryslân