Show Fuerza Bruta vervroegd om verwachte harde wind

De voorstelling van Fuerza Bruta in Leeuwarden is dinsdagavond vervroegd. Door de harde wind die wordt verwacht, begint de show van het Argentijnse gezelschap al om 18.15 uur. Alle bezoekers zijn via e-mail, telefoon en sociale media op de hoogte gebracht, schrijft de organisatie.
© Omrop Fryslân
Al sinds het begin van de voorstellingenreeks wordt Fuerza Bruta geteisterd door harde wind. Afgelopen donderdag moest de première al na enkele minuten worden afgebroken. De première kreeg afgelopen vrijdag een tweede kans.
Jan Van Erve, producent Brave New World Producties, wil voorkomen dat de show van dinsdagavond moet worden afgebroken en komt daarom met een nieuw tijdstip. Volgens organisator Claudia Woolgar is het niet een gemakkelijk besluit, zo vlak voor de show, mar "het is wel de enige juiste beslissing".
De organisatie houdt de weersverwachtingen voor de komende dagen goed in de gaten. Alle shows gaan zoals het nu staat gewoon door. Van Erve: "Over eventuele wijzigingen in het programma informeren we natuurlijk zo snel mogelijk."