VIDEO: 30 jaar De Kast in Noardewyn Live

De Kast bestaat 30 jaar en dat werd vrijdag gevierd met een speciale uitzending van Noardewyn Live. Drie uren lang stond de Friese band met frontman Syb van der Ploeg centraal op het muzikale dorpsplein van Fryslân.
Fideoartikel De Kast
Elk uur speelde De Kast zelf twee nummers. Verder werd het programma aangevuld met artiesten die op volledig eigen wijze nummers van De Kast coverden. Zo is Ype Zaal een jonge muzikant die vaak nummers van Bob Dylan speelt. Voor deze jubileumuitzending deed hij Dylan-achtige covers van De Kast. De band The Crooked deed dat op een punkrock-manier en zangeres Iris Kroes met haar harp. Gurbe Douwstra, Piter Wilkens en Marcel Smit speelden met zijn drieën.
Ook waren Johannes Rypma, Adri de Boer, Eddie Mulder en de band WIEBE te gast. Tussen de optredens door werden de gasten geïnterviewd door presentator Willem de Vries. "Het was een heel geregel, maar we hebben het voor elkaar gekregen. Het wordt een lekker ongedwongen feestje voor muzikant. Op zijn 'Noardewyns' dus", aldus De Vries.

Jubileumconcert

Er werd niet alleen teruggeblikt op 30 jaar De Kast, maar ook vooruitgekeken naar het jubileumconcert van de band. Op zaterdag 14 december is dat in AFAS Live in Amsterdam, met als speciale gasten Arjen Lubach en Janine Abbring. Het duo had in 2001 onder de naam Slimme Schemer een grote hit met het nummer 'Jelle', over een geobsedeerde fan die brieven schreef aan Syb van der Ploeg. Kaarten voor het jubileumconcert zijn te koop via de website van De Kast.
Bekijk hier de volledige uitzending van Noardewyn met De Kast:
Noardewyn Live, het muzikale dorpsplein van Fryslân met presentator Willem De Vries, is elke week op vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur rechtstreeks te volgen op radio, televisie en internet. Een compilatie van de uitzending is 's zaterdags te zien vanaf 18.40 uur.