Jacobs terug bij Cambuur voor duel met hekkensluiter FC Dordrecht

Jamie Jacobs keert terug in de basis van SC Cambuur voor het duel met FC Dordrecht. De middenvelder raakte twee weken geleden geblesseerd aan zijn lies en miste de duels met FC Eindhoven en Jong AZ. Zijn rentree betekent dat Stanley Akoy weer op de bank zit. Anders had Akoy ook niet in de basis kunnen beginnen, omdat hij nog hinder heeft van de hoofdblessure die hij vorige week opliep.
Trainer Henk de Jong
De ziekenboeg van Cambuur bestaat nog altijd uit Giovanni Korte, Jarchinio Antonia en Sven Nieuwpoort. Die laatste twee hebben weer op het veld getraind deze week en worden volgende week terugverwacht. Verdediger Calvin Mac-Intosh ontbrak donderdag ook bij de training, maar volgens trainer Henk de Jong is dat uit voorzorg en is hij gewoon inzetbaar tegen Dordrecht.

Geen onderschatting

het duel van vrijdag is een tussen de nummer één en de nummer laatst van de eerste divisie. Dordrecht haalde uit zeventien wedstrijden maar acht punten. Je zouden zeggen dat er sprake kan zijn van onderschatting, maar dat is volgens De Jong niet het geval. "Ik heb nog geen spat onderschatting geproefd. We hebben het er over gehad dat we nu zes maanden bezig zijn en in één keer alles weg kunnen gooien. Maar ik heb deze week niks qua gekke dingen vernomen."
Na de wedstrijd tegen FC Dordrecht wacht alweer de laatste week van het voetbalseizoen. Daarin speelt Cambuur drie toppers: thuis tegen Jong Ajax, voor de beker tegen Feyenoord en uit tegen Excelsior. Maar daar kijken ze bij Cambuur nog niet naar, zegt De Jong. "Nee, vrijdag is de eerstvolgende en dat is de allerbelangrijkste wedstrijd die er is. De concurrenten spelen allemaal dus, dus je kan weer hele goede zaken doen. Maar Dordrecht is een ploeg die minder punten heeft, maar er wel vaak dichtbij zit. Dus van onderschatting is op geen enkele wijze sprake.

Lies van Jacobs

De schrik sloeg twee weken geleden toe toen Jacobs af moest haken met een liesblessure. Meestal zijn dat blessures waar je lange tijd mee aan de kant staat, maar voor de Cambuur-middenvelder is dat dus niet het geval. "Het gaat stukken beter. De afgelopen week heb ik helemaal meegetraind en er geen hinder meer van gehad, dus het gaat goed."
Jamie Jacobs
Bij de twee wedstrijden die hij moest missen, zat ook Jong AZ. Dat is zijn vorige club én de ploeg waar zijn broertje Joey speelt. Tot een strijd op het veld tussen de gebroeders Jacobs kwam het dus niet. "Een paar maanden van tevoren hadden we het er al over gehad. Dat is wel iets waar je naar kijkt. Jammer dat het niet is gebeurd. Maar 9 maart moeten we weer tegen ze. Misschien dat het dan mag gebeuren."
Laten we deze eerste seizoenshelft mooi afsluiten.
Cambuur-middenvelder Jamie Jacobs
Eerst staan er tot de winterstop nog vier wedstrijden gepland. Waarvan de eerste dus vrijdag tegen FC Dordrecht. Het is een reeks waar Jacobs naar uitkijkt. "Er komen een paar hele belangrijke wedstrijden aan voor de winterstop. Laten we deze eerste seizoenshelft mooi afsluiten."
© Orange Pictures
De wedstrijd in het Riwal Hoogwerkers Stadion tussen hekkensluiter FC Dordrecht en SC Cambuur begint vrijdagavond om 20.00 uur. Het commentaar uit Dordrecht komt van verslaggever Andor Fabor. Zaterdag is er in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting terug te zien.