Provincie steekt miljoen in bestrijding watercrassula op Terschelling

De provincie Fryslân trekt één miljoen euro extra uit voor de bestrijding van watercrassula op het eiland Terschelling. Watercrassula is een exotische plant die de andere natuur op het eiland verstikt. Door extra te investeren in de bestrijding hopen Gedeputeerde Staten het plantje op Terschelling uit te roeien.
Bestriding wetterkrassula op Skylge
Het afgelopen jaar is al hard gewerkt aan het verwijderen van de watercrassula uit de duinvalleien Grote Plak en Klein Meisterplak bij Midsland-aan-Zee. Maar omdat de plant nog wel voorkomt in andere duinvalleien wil de provincie nu doorpakken, want anders bestaat de kans dat eerdere inspanningen tevergeefs zijn geweest.
© Omrop Fryslân, Ilse Heramides
De provincie is verplicht het plantje aan te pakken om de Natura 2000-natuur op het eiland te beschermen. De provincie doet dat in samenwerking met Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân en de gemeente Terschelling. Gedeputeerde Douwe Hoogland hoopt ook op financiële bijdragen van het Rijk en uit Europa.
Hoogland vindt dat het zo langzamerhand ook tijd wordt voor rijksbeleid op het gebied van de bestrijding van invasieve soorten.
Een bijdrage van verslaggever Onno Falkena over het extra provinciegeld