Eigenaar wil arbeidsmigranten in leegstaand horeca-complex Bitgummole

Er zijn plannen om 'tientallen arbeidsmigranten' te huisvesten in het leegstaande horeca-complex 'Groot Terhorne' in de buren van Bitgummole. De eigenaren van het complex en uitzendbureau VZM zullen de plannen op 9 december presenteren in het dorp.
Plan om arbeidsmigranten yn Groot Terhorne yn Bitgummole te húsfêstjen
Het plan past in het beleid van de gemeente Waadhoeke voor het huisvesten van buitenlandse werknemers. Maar volgens wethouder Nel Haarsma is het voor het doorzetten van het plan van groot belang dat er wordt gewerkt aan draagvlak in het dorp. "De mensen die hier werken, moeten plek hebben. Maar zorg voor spreiding, en als er problemen zijn, moeten mensen een telefoonnummer kunnen bellen. Ik hoop dat het positief wordt ontvangen, maar ik snap ook dat mensen geen overlast willen hebben."
Wethouder Nel Haarsma en verslaggever Onno Falkena over de reacties in het dorp
Plaatselijk Belang is in principe 'niet afwijzend', maar heeft nog wel veel vragen over zaken als parkeren, het voorkomen van overlast en ook over hoe het met het beeldbepalende complex komt. Dus Plaatselijk Belang kan pas een echt standpunt bepalen na de presentatie van de plannen en na het beantwoorden van alle vragen die ze hebben.
Bij de inwoners is het het gesprek van de dag, want de uitnodiging voor de informatieavond is vrijdagavond deur-aan-deur verspreid. Flink veel inwoners hebben er moeite mee, maar zeggen dat liever niet voor de microfoon van Omrop Fryslân. Ook flink veel mensen hebben er geen problemen mee, ook op basis van eerdere ervaringen met arbeidsmigranten.
Groot Terhorne staat al een poos leeg en het zalencomplex zal eerst nog flink moeten worden verbouwd.