Inval in chalet op vakantiepark Klein Zwitserland in grootschalig onderzoek

De politie heeft donderdagochtend een inval gedaan op vakantiepark Klein Zwitserland in Sumar. De inval is onderdeel van operatie Alfa, een politieonderzoek naar een criminele familie in Oss. De pers wordt op afstand gehouden.
Ynfal yn sjalet Klein Zwitserland
Dion Luyten, woordvoerder van de politie oost-Brabant: "Er is een groot onderzoek bezig de laatste tijd, waarbij linken zijn gevonden naar een chalet in Fryslân." Bij het onderzoek zijn geen aanhoudingen verricht. zegt Luyten voor Omrop Fryslân Radio.
Donderdagochtend deed de politie, in samenwerking met defensie en de belastingdienst, ook al een inval in het Noord-Brabantse Lith. Daarbij waren meer dan honderd politiemensen betrokken. Het woonwagenkamp aan de Maasstraat is volledig afgezet. Voor de bewoners van het kamp is andere woonruimte gezocht.

Operatie Alfa

Operatie Alfa begon op woensdag 13 november met een groot onderzoek op het woonwagenkamp in Oss. Daar werden in een afgesloten ruimte vuurwapens, geld, drugs en mogelijke explosieven gevonden. Later waren er ook nog doorzoekingen in Berghem, Macharen en Oijen. Daar werd onder andere harddrugs gevonden, en spullen om drugs te maken.
De yngong fan Klein Zwitserland © Omrop Fryslân, Jantine Stoffers

"Drugs en wapens"

Omrop Fryslân-verslaggeefster Jantine Stoffers mag het park niet op. Ze ziet wel allemaal politieauto's af- en aanrijden. De eigenaar van Klein Zwitserland wil niets loslaten over wat er aan de hand is. Iemand die op het park verblijft met wie de verslaggeefster sprak, zegt dat het te maken heeft met drugs en wapens. Hij wilde niet zeggen om wie het gaat.