Fruitbomen de grond in in Peinder Mieden

En nieuwe stap in het nog jonge bestaan van De Peinder Mieden: zaterdagmiddag hebben de bewoners er een flink aantal fruitbomen geplaatst.
© Jentsje Steegstra
In De Peinder Mieden, een woonwijk waar 45 huizen komen, wordt met veel aandacht voor de natuur gebouwd. Zaterdag is er een bos van 50 bij 60 meter aangelegd met fruitbomen, bijvoorbeeld met appels en peren. "Het is hartstikke mooi verlopen", zei Jentsje Steegstra die aanwezig was bij het planten van de bomen. "Het is niet alleen het planten van deze bomen. De PFAS en stikstofdiscussie kennen we allemaal. Met kleine stapjes proberen wij daar in De Peinder Mieden iets aan te doen."
Jentsje Steegstra was bij het planten van de fruitbomen
Ongeveer een kwart van de woningen in De Peinder Mieden is op dit moment bewoond. "Maar, wij hebben gezegd, wij bouwen hier ook aan de natuur. En dat klinkt eigenwijs, want dat kan de natuur zelf het beste. Maar met deze bomen helpen we een handje."
Steegstra denkt dat het snel kan gaan met de fruitbomen. "Het zijn oude Friese rassen die vrij snel vruchten kunnen dragen. Wij hopen over twee jaar al de eerste vruchten van de boom te halen."