Toekomst van Walk of Fean onzeker door nieuwe vernielingen

De toekomst van de Walk of Fean in Heerenveen is onzeker nu recent weer een beeld kapot gemaakt is. De wandelroute langs borstbeelden van sporthelden heeft al sinds het begin te maken met vernielingen.
© Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
Twee borstbeelden van Ireen Wüst en Sjoerd Feenstra waren voor de officiële opening in juni al kapot gemaakt. Alle tien beelden van 'Walk of Fean' zijn daarna van de route gehaald en aangepast. Maar dat mocht niet baten. Het 'hoogtepunt' van het vandalisme was een paar weken geleden toen het beeld van Jorrit Bergsma in het centrum van Heerenveen vernield werd.
Het steeds weer opnieuw maken van een beeld kost veel geld. Daarom is het bijna niet de doen om de Walk of Fean op deze manier in stand te houden. Initiatiefnemer 'n Gouden Plak is dan ook zeer teleurgesteld in de situatie. Het bestuur denkt op het moment verder na over de toekomst van de wandelroute.

Sportersverhalen

De route verbindt ijsstadion Thialf met sportstad Heerenveen en het centrum. Zo wil de organisatie de drie locaties met elkaar verbinden. Het idee is ook dat mensen bij de beelden wat meekrijgen van wat zij gedaan hebben als sporter.
Daarom is bij alle beelden een filmpje te zien die via de app te downloaden is. Naast Ireen Wüst en Sjoerd Feenstra staan er onder andere beelden van Foppe de Haan, Riemer van der Velde en Epke Zonderland.