Sportcast: "Cambuurcommissaris Jan Koster is een plucheplakker"

SC Heerenveen won na een leuke wedstrijd met 2-1 van Sparta Rotterdam. Een dag eerder won SC Cambuur met dezelfde cijfers in Kerkrade van Roda JC. Op sportief vlak doen beide teams het goed, maar op bestuurlijk vlak valt er bij beide wel wat te melden. Dat doen Geert van Tuinen, Arjen de Boer en Roelof de Vries dan ook maar al te graag. Andries Bakker is de presentator van deze Sportcast.
De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.
Heerenveen kwam tegen Sparta terug van een achterstand. Volgens Roelof de Vries kwam dat mede door de goede wissels van Johnny Jansen: "Dit was de overwinning van Johnny Jansen. Zijn wissels pakten goed uit en hij maakt spelers beter tot nu toe, kijk maar naar Floranus."
Arjen de Boer was onder de indruk van verdediger Ibrahim Dresevic: "We hebben het veel over Botman, maar Dresevic stond ook als een veldheer achterin."

Belachelijke stadionverboden

Sommige supporters van Heerenveen kregen na een incident bij de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo een stadionverbod. Volgens Roelof de Vries was dat onterecht, want de meesten hadden niets met het incident te maken. "Supporters van Heerenveen reden in busjes naar het stadion toen ze werden aangevallen door aanhangers van VVV. Het eerste busje heeft het genegeerd, het tweede stond alleen maar stil en alleen de mensen van het derde busje zijn de confrontatie aangegaan."
De stadionverboden zijn later omgezet in waarschuwingen, maar ook dat vindt De Vries niet terecht: "Ook daar zou ik tegen in beroep gaan."

Opvallende 'move' Jan Koster

Cambuur won na een sterke wedstrijd met 2-1 van Roda JC. De Leeuwarders sloegen zelfs een gaatje met concurrent NAC Breda. Geert van Tuinen vindt echter nog steeds niet dat Cambuur een uitgesproken favoriet is voor promotie, want "het zal niet altijd hosanna zijn bij Cambuur."
De Raad van Commissarissen heeft er weer een lid bij met de komst van Harry van der Zee. Ook Jan Koster blijft toch aan als commissaris. Eerder kwam nog naar buiten dat Koster een 'fundamenteel verschil van inzicht' had met Cambuur. Geert van Tuinen vindt het vreemd dat hij dan toch blijft: "Als je een fundamenteel verschil van inzicht hebt en er verandert niets en je komt dan toch terug, dan vind ik dat een opvallende 'move'." Presentator Andries Bakker vraagt zich af hoe dit kan: "Is Jan Koster soms een plucheplakker?"
Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen je in deze podcast iedere maandag bij over al het sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.