Boek vertelt over leven van Syb van der Ploeg: "Sport en muziek zijn belangrijk"

Hij is nog maar 53 jaar, maar toch ligt het levensverhaal van Syb van der Ploeg dinsdag in de boekhandel. In het op autobiografische manier geschreven boek kijkt de zanger van De Kast terug op zijn leven, dat niet alleen om muziek draait, maar ook om sport.
Syb van der Ploeg oer syn sportboek
Syb vertelt hoe muziek en sport hem als acteur, muzikant en sporter hebben gevormd. In het boek staan ook interviews die hij met zijn sporthelden Foppe de Haan, Hennie Kuiper, Rintje Ritsma, Gerard Nijboer, Rob Barel en Henk Angenent had.
Bij het boek heeft Syb ook een cd met nummers die hij voor elk van zijn sporthelden schreef en een theatervoorstelling maakte. Het plan voor het boek, de cd en de voorstelling ontstonden toen hij twee jaar geleden de voorstelling 'Sportsound' maakte, waarbij zoveel anekdotes en sportverhalen naar boven kwamen dat hij het jammer zou vinden om deze verhalen niet breder te verspreiden.
© Omrop Fryslân
Sport en muziek spelen beide een belangrijke rol in zijn leven. "Ik ben van jongs af al veel met sport bezig. Heb zelfs een poosje wielrenner willen worden."
Dat is niet gelukt, maar toch speelt de sport ook een belangrijke rol in zijn professionele carrière, zegt Van der Ploeg. "Bij het hardlopen en het schaatsen krijg ik mijn hoofd even helemaal leeg. En dat helpt vooral als ik bij het schrijven even helemaal vast zit. Door dan te sporten krijg ik weer inspiratie."
Het boek wordt op gepresenteerd in Theater Sneek en is geschreven door Roely Boer.