Mondriaanfonds steunt Friese musea met meer dan twee ton

Het Fries Museum en keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden krijgen in totaal 214.000 euro van het Mondriaanfonds om hun collecties uit te breiden. Een bedrag van 124.000 euro gaat naar het Fries Museum, om meer werk te maken van beeldende kunst. Keramiekmuseum Princessehof krijgt 100.000 euro om de collectie keramiek uit het Midden-Oosten uit te breiden.
© Omrop Fryslân
De musea moesten een goed aankoopplan inleveren bij het Mondriaanfonds, zodat het fonds kon bijdragen aan de collectie voor 2020-2021. De plannen van de twee musea werden goedgekeurd en nu kan zowel het Fries Museum als het keramiekmuseum nieuwe aankopen doen.

Mondriaanfonds positief

De verklaringen van het Mondriaanfonds zijn positief. Over het Fries Museum zeggen zij het volgende: "De commissie waardeert de manier waarop het Fries Museum kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland laat leven en zo een actieve rol speelt in de samenleving".
Over keramiekmuseum Princessehof is het fonds ook enthousiast: "De commissie waardeert het collectie- en presentatiebeleid van het Princessehof, waarbij de relatie Oost-West centraal staat".
Directeur Kris Callens van het Fries Museum en het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden