Preventief werken aan de eigen gezondheid op de werkvloer

Wie bijvoorbeeld via het werk een collectieve zorgverzekering heeft, krijgt komend jaar meer dan nu de mogelijkheid om preventief aan de eigen gezondheid te werken. En dat komt door een wetswijziging.
Zorgverzekeraar De Friesland © Omrop Fryslân, Joris Kalma
Die wijziging regelt dat je met zo'n collectieve verzekering niet maximaal 10, maar 5 procent korting kan krijgen. In plaats daarvan wordt geprobeerd om de stijging van de premie te beperken door mensen gezonder te maken. Dan kosten ze minder, waardoor de premie voor iedereen minder omhoog hoeft. Daar moeten de zorgverzekeraars dan wel werk van maken. En zo worden er ook in Fryslân overal afspraken gemaakt over meer preventie, zeggen ze bij zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden.

Aanbod uitgebreid

Zij hebben hun aanbod ook uitgebreid. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan cursussen om mensen van het roken af te krijgen of hulp voor mensen met burn-outverschijnselen. Bij De Friesland zelf worden ook maatregelen genomen: zo mogen rokers straks niet meer buiten op het eigen terrein roken, maar moeten ze dat verder van het gebouw af doen.
Cid Berger, directeur marketing en innovatie van zorgverzekeraar De Friesland