Leeuwarder studio trekt artiesten uit het hele land

Artiesten uit het hele land komen naar de studio van Ico Balt en zijn compagnons in Leeuwarden om te werken. Ze schrijven samen met de muzikanten muziek en nemen het op. Je hoeft niet in het westen te zitten om succesvol te zijn, zo zegt hij. "Je moet gewoon een goed product hebben. Ik denk dat de atmosferische sound die we hebben aanspreekt."
Ico Balt net ôfwachtsje mar ûndernimmer
Hij is blij dat zijn studio in Leeuwarden zit. "We worden minder beïnvloed door de visie en meningen van de industrie. Bovendien is Leeuwarden er door culturele hoofdstad mooier op geworden en dat is aantrekkelijk, ook voor als we mensen uit het westen hier hebben. Ik denk wel dat het een kwestie is van doorpakken nu. Er wordt veel gepraat en er is veel discussie. Dat is goed, maar ik vind dat deze energie beter gestoken kan worden in het echt doen van dingen."
Ferslachjouwer Wendy Kennedy praat mei Ico Balt
Het Culturele Hoofdstadjaar zit erop. De kunst en cultuur in Friesland hebben een flinke boost gekregen. Maar is dat blijvend? Om dat te onderzoeken volgt Omrop Fryslân dit jaar verschillende jonge creatievelingen die er bewust voor kiezen om in Friesland te blijven, omdat ze hier kansen zien. Eerder keken we al bij Wytse Dijkstra, Esther de Jong, Brecht Wassenaar en Florian Cats.