Trainer Paul Oosterhof weg bij VC Sneek: "Ik vind het ongelofelijk moeilijk"

Trainer/coach Paul Oosterhof houdt per direct op bij VC Sneek. Dat heeft hij maandagavond aan zijn speelsters laten weten. Hij kan het werk als trainer niet langer combineren met zijn werk als docent in Stadskanaal. "Er moet meer tijd in de ploeg, want het team heeft het lastig. Dat kan ik niet leveren."
Paul Oosterhof © www.orange-pictures.nl
Het was een lastig besluit voor Oosterhof. "Ik vind het ongelofelijk moeilijk", zegt hij. "Ik heb er hard voor gewerkt om dit te bereiken en nu laat ik het team in de steek. Uiteindelijk is dit ook de beste keuze voor het team, maar het is niet fijn om te stoppen."
"Het liefst ga ik voorop in de strijd, maar dat lukt me niet meer. Dat is heel confronterend en dat vind ik ongelofelijk kloten."

Assistent neemt taken Oosterhof over

Het bestuur van VC Sneek vindt het jammer dat Oosterhof vertrekt, maar zegt zijn besluit wel te begrijpen. Ze hopen dat Ter Steege het seizoen wil afmaken als trainer, maar daarover is nog geen besluit genomen.
Oosterhof begon in 2018 bij VC Sneek als hoofdtrainer van het vrouwenteam. Dat eerste seizoen onder leiding van de Groninger eindigde VC Sneek als tweede in de competitie. In de finale om de landstitel was Sliedrecht Sport te sterk. Dit jaar, met grotendeels een nieuwe selectie, loopt het minder: na vijf wedstrijden heeft VC Sneek nog niet gewonnen en staat de ploeg onderaan.
Paul Oosterhof over zijn besluit