Sportcast: "Heerenveen heeft meer echte mannen nodig"

Genoeg te bespreken in de nieuwe Sportcast: een gelijkspel voor SC Cambuur en SC Heerenveen, maar er werd niet alleen op hoog niveau gevoetbald. De schaatsers begonnen met het nieuwe seizoen in Thialf. Het grootste sportsucces was misschien wel de finaleplek van Danny Noppert op de World Series Finals. Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en dartsexpert Mats Gies bespreken het Friese sportweekend. De presentatie is in handen van Jantine Weidenaar.
De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.
SC Cambuur en NEC slaagden er niet in om te scoren. Het was het eerste puntverlies van de Leeuwarders in het eigen stadion. Dat was echter geen schande, want NEC was een goede ploeg, vond ook Geert van Tuinen: "Je kunt de top van de competitie zo wel invullen: NAC, De Graafschap, Cambuur, NEC en Excelsior zullen strijden om de titel."
Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Jordy van Deelen, al kon zijn vervanger Doke Schmidt Geert van Tuinen wel bekoren: "Doke Schmidt was fantastisch. Hij is zo sterk en een aanjager in het veld, net wat Cambuur nodig heeft."

"Halilovic liet te weinig zien"

SC Heerenveen heeft een teleurstellende wedstrijd achter de rug. De ploeg van Johnny Jansen speelde gelijk tegen ADO Den Haag (1-1). Roelof de Vries was niet onder de indruk van de wedstrijd: "Het was weer zo'n ouderwets potje 'niet om aan te gluren'."
Alen Halilovic had een plekje in de basis, maar liet volgens Roelof de Vries te weinig zien. Andor Faber denkt wel te weten waar dat aan ligt: "Zo'n jongen moet je niet aan de buitenkant zetten, die moet gewoon op 10, mannetjes wegsteken."

Dartpubliek niet respectvol

Een hoogtepunt dit weekend was de knappe prestatie van Danny Noppert. De Jouster haalde de finale van de World Series Finals. Mats Gies verwacht dat Noppert met deze ervaring nu wat rustiger zal zijn om andere televisietoernooien. Wat opviel was dat het publiek Noppert in zijn wedstrijden erg steunde. Met name in de halve finale, toen moest ook zijn tegenstander, Dave Chisnall, het ontgelden. Mats Gies was daar niet over te spreken: "Het Nederlandse dartpubliek is minder respectvol. In Engeland zie je dit niet."

Schaatsen

De langebaanschaatsers begonnen dit weekend in Thialf aan het nieuwe seizoen. Negen Friezen plaatsten zich voor de eerste vier wereldbekerwedstrijden. Ook de shorttrackers zijn weer begonnen. Suzanne Schulting had in Salt Lake City al vroeg de vorm weer te pakken.
Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen jou in deze podcast iedere maandag bij over al het sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.