Boekekast #6: Renger van Nyk de Vries

Luister jij graag naar Friese verhalen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Omrop Fryslân heeft in samenwerking met Boeken fan Fryslân een podcast ontwikkeld met de mooiste Friese boeken en verhalen van dit moment: de Boekekast. In deze zesde Boekekast een fragment uit 'Renger' van Nyk de Vries. Nyk de Vries leest het voor.
Een jonge Friese schrijver, dwars in de omgang, neemt in zijn woonplek Amsterdam een lift aan van de mysterieuze Renger. Hoe vaak heeft zijn vader, een zuinige bouwvakker die alles verzamelt dat los en vast zit, hem vroeger wel niet gewaarschuwd voor dit soort mooipraters? Toch stapt hij in de oude Volvo.

Nyk de Vries

De roman 'Rezineknyn' was in 2000 het debuut van schrijver Nyk de Vries. Met zijn derde roman 'Renger' won De Vries in 2016 de Piter Jellesprijs en werd hij genomineerd voor de Van der Velde- en Gysbert Japicxprijs. Een aantal werken van De Vries is ook in het Nederlands verschenen.
De Boekekast is een podcast met Friese verhalen en fragmenten uit Friese boeken. Boekekast is een initiatief van Boeken fan Fryslân en Omrop Fryslân. Zestien weken lang wordt er iedere zondag een nieuw verhaal of boekfragment gepubliceerd. Boekekast is te beluisteren op de website van Omrop Fryslân, in de podcastapp en op Spotify. Kijk voor meer informatie over Boekekast op omropfryslan.nl/boekekast.