Vuurwerk op het veld bij Harkemase Boys tegen FC Groningen: "Het is zo zonde"

Harkemase Boys maakte het de profs fan FC Groningen woensdagavond knap lastig. De onrustige wedstrijd op sportpark De Bosk eindigde in een 1-2 verlies voor de Harkiten. Doelman Erick Jansema van Harkemase Boys was niet erg teleurgesteld over dit resultaat, maar wel over het vuurwerk dat op het veld werd gegooid.
Erick Jansema
Het duel tegen FC Groningen begon later vanwege confetti op het veld en een half uur na het startsignaal legde de scheidsrechter de wedstrijd een tijd stil, omdat er met vuurwerk werd gegooid richting doelman Erick Jansema van Harkemase Boys.
© www.orangepictures.nl
"Ik schrok me de pleuris. Dat is niet iets wat elke week gebeurt", zegt Jansema. Hij is zeer teleurgesteld over het voorval. "Het is zo zonde. Voor jongens uit onze groep is het misschien wel de wedstrijd van hun voetbalcarrière als amateur en dan wordt dat verziekt door een aantal supporters, tenminste zo noemen ze zichzelf. Ja, daar kan ik met mijn hoofd echt niet bij."
Robert Stelpstra
Robert Stelpstra scoorde de enige goal voor Harkemase Boys. "Hij zat er lekker in", zegt hij daarover. Meer doelpunten kwamen er niet bij voor de ploeg uit Harkema, al waren er nog wel wat kansjes. Stelpstra: "Ik denk dat we onszelf niets kunnen verwijten. Jammer, dat we niet die 2-2 maakten, zij hadden natuurlijk veel meer de bal. Alleen, je baalt toch wel een beetje dat het 1-2 is."