Derbydag voor Heerenveen en Groningen: "Derby leeft ook echt bij de spelers

Heerenveen-trainer Johnny Jansen zal iets anders doen in de wedstrijd tegen FC Groningen. Maar wat dat is, wil hij niet zeggen. "Daar kan ik geen uitspraak over doen," zegt hij met een knipoog. Heerenveen speelt zondag om 12.15 uur de 'Derby van het Noorden' in het Abe Lenstra Stadion.
Johnny Jansen kijkt vooruit op de derby:
Hearrenfean-trainer Johnny Jansen
Het gaat om de personele bezetting. Maar wat hij precies zal wijzigen, houdt de Heerenveen-trainer geheim. "De derby leeft ook echt bij de spelers. We hebben vandaag voor de op een na laatste keer getraind en je merkt dat de jongens alles opzuigen. Dat we bezig zijn met een plan."
Volgens Jansen is de Derby van het Noorden nog altijd een speciale wedstrijd. "Ja natuurlijk is het een speciale wedstrijd. Groningen ligt hier 30 minuten vandaan. Dat leeft echt wel."
Sherel Floranus is bezig met een sterk seizoen. Hij merkt ook dat 'Groningen' wel een special wedstrijd is. "Je hoort het op de club. Mensen praten er meer over. Het leeft wel." Sinds de komst van concurrent Ricardo van Rhijn is Floranus beter gaan spelen. "Ik dacht wel: dit overkomt mij niet. Dit gaat mij niet gebeuren, ik sta mijn plaats niet af."
Zelf ziet hij ook de opgaande lijn. "Je hoort mijn naam in het stadion ook wat vaker. En dan positief. Ik merk dat wel. Tegen Ajax en Utrecht heb ik wat minder gespeeld. Maar verder ben ik tevreden."
Sherel Floranus over zijn sterke seizoen:
Sherel Floranus FC Grins
FC Groningen verandert ook iets aan de opstelling. En wat dat is, legt Groningen-trainer Danny Buijs bij RTV Noord uit. Ze gaan met twee spitsen spelen.