Muziekverenigingen kunnen solist 'winnen' van het Noord Nederlands Orkest

Het Noord Nederlands Orkest stelt een muzikant beschikbaar aan een Friese muziekvereniging. Daar is een soort wedstrijd voor opgezet: de HaFaBra (Harmony - Fanfare - Brassband) verenigingen kunnen een projectplan inleveren waarin ze beschrijven waar ze de NNO-solist voor willen gebruiken.
De 'win een NNO-solist' campange © Omrop Fryslân
Uit de ingestuurde projectplannen wordt één plan uitgekozen. Die muziekverenigingen krijgt dan een NNO-solist toegewezen die bij een aantal repetities aanwezig is, een workshop of masterclass geeft aan de vereniging en meespeelt bij de uitvoering. Het doel is om de kwaliteit van die vereniging op te krikken.
Dit project is een samenwerking van het NNO, Fulkaan, Keunstwurk en OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân).
Fulkaan is talentontwikkelaar voor HaFaBra in Fryslân. Jongeren vinden bij Vulkaan inspiratie, kennis en ontmoetingen. Bij de jaarlijkse 5-daagse Summer Academy doen jonge muzikanten, zangers, dansers en acteurs waardevolle les-, podium- en levenservaring op. Bovendien organiseert Fulkaan regelmatig projecten, workshops en masterclasses die gericht zijn op taalontwikkeling.