Westerkerk moet zich bewijzen als culturele broedplaats

De Westerkerk - het voormalig theater en poppodium Romein - wordt een culturele broedplaats. De gemeente Leeuwarden geeft de initiatiefnemers een jaar de vrije hand om zich te bewijzen. "Het moet een plek worden waar verschillende disciplines een podium krijgen: van muziek en theater tot dans en literatuur", zegt Johan de Vries, een van de initiatiefnemers.
Westertsjerke moat har bewize as brûsplak
"Het is de bedoeling dat het een intieme setting wordt, waarbij publiek en artiest dicht bij elkaar op de huid zitten", zegt De Vries.

Geen poppodium of schouwburg

Hij zegt met klem dat het niet een nieuw poppodium of schouwburg moet worden. "We willen juist kijken naar hoe we verbinding tussen bestaande locaties en makers kunnen creëren en er nieuwe vormen kunnen ontstaan."
Ze zijn al met veel partijen in gesprek: Luna, jeugdtheaterschool 'n Meeuw, Keunstwurk, dbieb en de Popacademie. De Popacademie heeft eerder al eens laten weten dat er voor hun studenten niet genoeg presentatieplekken in Leeuwarden zijn en dat ze hierdoor vaak uitwijken naar de stad Groningen.
Verslaggever Wendy Kennedy praat met initiatiefnemer Johan de Vries