Govert Geldof van SAM Waadhoeke stapt uit politiek vanwege 'pettenprobleem'

Fractievoorzitter Govert Geldof van SAM Waadhoeke houdt per ingang van 1 december op met de gemeentepolitiek. Dat heeft hij in een brief laten weten aan burgemeester Marga Waanders van de Waadhoeke. Geldof heeft in de Waadhoeke gezorgd voor het samenwerkingsverband SAM van PvdA, D66, GroenLinks en Werkgroep Het Bildt. Bij de verkiezingen haalde de partij zes zetels in de raad van de Waadhoeke.
Govert Geldof fan SAM Waadhoeke
Geldof is in 2017 met enthousiasme in de raadspolitiek gestapt. Dat hij nu al stopt heeft verschillende redenen, maar een gemakkelijk besluit was het niet. "Het is wel een heel zware beslissing geweest. Ik heb er echt wel zes maanden mee geworsteld als ik het zo op een rijtje zet, maar op een gegeven moment hak je de knoop door."

"Pettenproblemen"

Geldof voelt zich als raadslid te veel een toeschouwer: "Terwijl ik in mijn hart een deelnemer wil zijn", zegt hij. "Het gevolg is dat er vanwege mijn niet te temmen bemoeizucht pettenproblemen ontstaan."
Fractievoorzitter Govert Geldof van SAM © Govert Geldof
Een ander probleem is dat zijn werk als adviseur veel tijd vraagt, net als het raadswerk. "In de periode vanaf de campagne tot aan nu is de tijdbalans tussen raad en werk niet goed geweest." Zo had Geldof soms het idee dat hij zo vaak op pad was dat zijn persoonlijke leven er onder te lijden had. Geldof: "Ik heb het gevoel regelmatig met mijn vriendin een 'first date' gesprek te voeren."
De fractie van SAM Waadhoeke betreurt het weggaan van Geldof, maar heeft respect voor zijn besluit.
Fractievoorzitter Govert Geldof van SAM