Tennisser Sander Arends naar halve finale challenger in Mouilleron-le-Captif

Tennisser Sander Arends heeft donderdag de halve finale van de ATP Challenger in het Franse Mouilleron-le-Captif bereikt. De Leeuwarder won samen met zijn vaste maat David Pel in de kwartfinale met 4-6 6-3 10-4 van de Monegasken Romain Arneodo (nr. 79) en Hugo Nys (nr. 67).
© www.orange-pictures.nl
Het Nederlandse duo kwam door twee dubbele fouten van Pel meteen een break achter. Pas op 4-5 40-40- kregen Arends en Pel het eerste breakpoint, maar dat werd niet verzilverd en dus ging de set met 4-6 naar de Monegasken.
De tweede set begonnen Arends en Pel een stuk beter. Nys werd in de tweede game gebroken, waarna Arends zijn eigen servicegame binnenhaalde: 3-0. In de rest van de set waren er geen breaks meer en daarmee ging de set met 6-3 naar Arends en Pel.
In de afsluitende supertiebreak kwam het Nederlandse duo met 2-0 voor. De Monegasken kwamen echter goed terug tot 2-4. Arends en Pel maakten daarna acht punten op rij en wonnen de supertiebreak met 10-4.

Stunt in eerste ronde

In de eerste ronde waren Arends en Pel ook al in de supertiebreak de beteren. Sander Gille (nr. 45) en Joran Vliegen (nr. 38) werden met 2-6 6-2 10-4 verslagen.
In de halve finale moet Arends het opnemen tegen de Fransman Manuel Guinard (nr. 304) en de Oostenrijker Lucas Miedler (nr. 251).