Cambuur kan periodekampioen worden, dit zijn de scenario's

Sportclub Cambuur kan vrijdagavond periodekampioen worden. Dat hebben de Leeuwarders niet in eigen handen, want concurrent NAC moet punten verspelen. En dan speelt De Graafschap ook nog een rol. Omrop Fryslân volgt het op de voet en zet de scenario's op een rijtje.
© www.orange-pictures.nl
De winnaar van de periodetitel is zeker van de nacompetitie om promotie naar de eredivisie. Het levert financieel ook nog wat op: 50.000 euro.

De scenario's

Als de ploeg van Henk de Jong verliest, dan is de periodetitel sowieso uit zicht. Bij een gelijkspel maken de Leeuwarders nog een kansje, maar dan moet NAC Breda verliezen van NEC en mag De Graafschap ook niet winnen.

Stand bovenin

Punten Voor - tegen
1. NAC Breda 19 14 - 5
2. SC Cambuur 18 20 - 6
3. De Graafschap 18 17 - 4
4. Excelsior 16 19 - 13
Dit is het programma van de kanshebbers op de periodetitel. Alle wedstrijden beginnen vrijdagavond om 20.00 uur.
NAC Breda - NEC
SC Cambuur - Excelsior
De Graafschap - Almere City

NAC koploper

NAC Breda staat er het beste voor. De koploper speelt thuis tegen NEC. Als NAC punten verspeelt en Cambuur wint, dan halen de Leeuwarders NAC in op de ranglijst. Dan is Cambuur nog niet zeker van de periodetitel trouwens, want De Graafschap heeft evenveel punten. Als zij veel dikker winnen dan Cambuur, dan pakt De Graafschap de periodetitel.
En er is zelfs nog een kansje op een beslissingswedstrijd. Als Cambuur met 1-0 wint en De Graafschap met 4-2, dan hebben ze evenveel punten en precies hetzelfde doelsaldo. Hetzelfde is het geval als Cambuur met 2-1 wint en De Graafschap met 5-3, bijvoorbeeld. Mocht dat het geval zijn, dan komt er een beslissingswedstrijd tussen Cambuur en De Graafschap.

Extra aandacht op de radio

SC Cambuur - Excelsior is de Wedstriid fan de Wike bij Omrop Fryslân. Verslaggever Andor Faber zit in het stadion en doet vrijdagavond live verslag op de radio vanaf 20.00 uur. Maar dat is niet alles: in de studio houdt presentator Roelof de Vries de concurrentie van Cambuur in de gaten. De grootste concurrent is NAC Breda en als er iets gebeurt in de wedstrijd tegen NEC, vertelt Fabian Eijkhout van Omroep Brabant dat.
Het is online ook allemaal te volgen bij Omrop Fryslân in een liveblog. En zaterdag in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting van het duel tegen Excelsior.