'Hier zijn de Van Rossems' was in Leeuwarden: waar zijn ze geweest?

In Leeuwarden zijn woensdag opnames gemaakt voor het NTR-programma 'Hier zijn de Van Rossems'. De bekende historicus en tv-persoonlijkheid Maarten van Rossem gaat in dit programma met zijn zus Sis en zijn broer Vincent op pad in verschillende Nederlandse steden. Eerder waren de Van Rossems ook al in Franeker. De aflevering met het bezoek aan Leeuwarden komt in februari 2020 op televisie.
Maarten en Vincent van Rossem in het Provinciehuis © Provinsje Fryslân
Het doel van het programma is dat de drie Van Rossems elkaar plekken laten zien die de anderen nog niet goed kennen, en elkaar verhalen vertellen die daar bij horen. Dat doen zij, zoals ze bekend zijn geworden, met goed gevoel voor humor. Maarten kijkt naar de stad met een historische blik, Sis praat over kunst als kunsthistorica en Vincent weet alles van architectuur.

Waar zijn de Van Rossems geweest?

Het is nog niet precies bekend waar de Van Rossems geweest zijn, maar twee plaatsen zijn wel zeker. De eerste is het Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar bij het Oldehoofsterkerkhof. Op een foto van het archief staan de broers voor het beeld van Pieter Jelles Troelstra, in de grote hal van Tresoar.
Daarnaast zijn de Van Rossems ook bij en in het Provinciehuis geweest, aan de Tweebaksmarkt. Provincie Fryslân zette woensdag een foto op Twitter dat de Van Rossems op bezoek waren.