Issa Kallon doet belofte: eerste goal komt eraan

SC Cambuur speelt vrijdag tegen Excelsior met dezelfde elf spelers als vorige week. Robin Maulun is nog geschorst en wordt opnieuw vervangen door Stanley Akoy. Trainer Henk de Jong kan verder niet beschikken over Giovanni Korte, die maandag geblesseerd raakte bij de wedstrijd van de beloften. Daar staat tegenover dat Jarchinio Antonia voor het eerst na zijn blessure bij de selectie zit.
Henk de Jong
Als de Leeuwarders vrijdag winnen van Excelsior en de concurrentie verspeelt punten, dan is de eerste periodetitel binnen. Dat zou een knappe prestatie zijn, gezien het programma van Cambuur in deze eerste serie. De Jong verbaast zich echter niet: "Voorafgaand aan het seizoen zou dit een verrassing zijn maar na een week merk je al dat er schwung in de groep zit."
De spelers en technische staf doen de zaken deze week niet anders dan normaal, ondanks dat er een periodetitel gepakt kan worden. "We hebben het er zondag met de jongens over gehad en ons afgevraagd of we het anders moeten doen. Die zeiden: nee, gewoon normaal doen. Als het gebeurt, dan hebben we een feestje. En anders gaan we gewoon zo door", vertelt De Jong.
Issa Kallon
Tegen Excelsior is Cambuur weer afhankelijk van de man in vorm: Issa Kallon. Hij is in bloedvorm de laatste weken. De buitenspeler gaf al meerdere assists en versierde vorige week tegen FC Volendam nog twee strafschoppen. Welk cijfer zou hij zijn prestaties van de afgelopen periode geven? "Een 7. Je moet ook niet te snel tevreden zijn, het kan altijd beter. Maar het gaat lekker. Ik krijg vertrouwen van de trainer."

Eerste goal Kallon "komt eraan"

Het enige waar Kallon nog tegenaan hikt is het maken van zijn eerste doelpunt van het seizoen. Maar daar maakt Kallon zich geen zorgen over: "Die komt eraan."
© Orange Pictures
Het duel tussen SC Cambuur en Excelsior begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar. Bovendien houdt presentator Roelof de Vries u vanuit de studio op de hoogte van wat de concurrentie van Cambuur doet. Zaterdag in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting van het duel.