Comprix wil kindercentra in Oosterwolde, Heerenveen en Wolvega

Op de basisscholen van Stichting Comprix blijkt dat er steeds meer kinderen in Weststellingwerf, Ooststellingwerf en Opsterland zijn die wat extra hulp nodig hebben dan andere kinderen. De organisatie pleit voor specialistische kinder- en expertisecentra in Oosterwolde en Heerenveen en een speciale voorziening in Wolvega. De basisschoolorganisatie geeft in een beleidsbrief aan een aantal gemeenten aan dat het aanbod van voorzieningen voor kinderen die meer begeleiding nodig hebben, niet optimaal is.
© ANP
Het gaat met name over Heerenveen en de Stellinwerven. In die regio zijn dik 400 leerlingen die onderwijs volgen op een gespecialiseerde onderwijsplaats en die daar moeten komen met aangepast vervoer. De kinderen kunnen daar terecht als het reguliere onderwijs niet voldoende begeleiding kan bieden.

'Gebrekkige samenwerking'

Comprix geeft aan het samen met andere organisaties te doen uit Heerenveen en De Fryske Marren. "De gebrekkige samenwerking tussen onderwijs en jeugdzorg draagt bij aan de constatering dat het voorzieningenaanbod suboptimaal is", zeggen zij.
Volgens de organisaties zou moeten worden onderzocht of de plannen haalbaar zijn. Oos- en Weststellingwerf zijn al op de hoogte gebracht en zijn gevraagd om over de plannen te praten.