Wereldtitel binnen handbereik voor Nyck de Vries

Nyck de Vries kan dit weekend in Sotsji de allereerste Nederlandse wereldkampioen worden in de Formule 2. De 23-jarige Sneker heeft met nog twee raceweekenden voor de boeg een stevige voorsprong op zijn enige overgebleven concurrent: Nicholas Latifi.
Nyck de Vries kin wrâldkampioen wurde
Het gat met de Canadees is opgelopen tot 59 punten in het voordeel van De Vries. De titel kan De Vries bijna niet meer ontgaan. "Natuurlijk komt er een droom uit als het gebeurt, maar kom op nou jongens, we zijn nuchtere Friezen! We zijn dichtbij, maar alles is nog mogelijk!"
"Het is onze intentie de wedstrijd te winnen. We hebben een comfortabele voorsprong en we zijn ons ervan bewust dat we het nu af kunnen maken, Maar het is pas klaar als het klaar is en dat is het nu zeker nog niet."
Als het dit weekend niet lukt om de wereldtitel te pakken, dan krijgt hij begin december in Abu Dhabi nog een tweede kans.
Ynterview Formule 2
Twee weken geleden werd bekend dat Nyck de Vries volgend seizoen de overstap maakt naar de Formule E, de allereerste volledig elektrische raceklasse. De Vries heeft een contract getekend bij het fabrieksteam van Mercedes, waar de Belgische oud-Formule 1-coureur Stoffel van Doorne zijn teamgenoot wordt.
Als het De Vries lukt om kampioen te worden, is hij de eerste F2-kampioen die de overstap maakt naar de Formule E. Afgelopen seizoen maakte de volledige top drie van het eindklassement van de Formule 2 de overstap naar de koningsklasse, maar op dit moment heeft de Formule 1 niet genoeg teams om alle talenten onder te brengen.
"De Formule E is uitgegroeid tot één van de allergrootste autocategorieën, dus ik ben heel blij dat ik van Mercedes de kans krijg om daaraan te mogen deelnemen." De Formule E bestaat uit 15 races in 13 verschillende steden verdeeld over vier continenten.
REPO Ynterview oerstap formule-E
De Vries is blij met zijn overgang naar de Duitse renstal van Mercedes, al lijkt het erop dat hij met deze overstap nooit zal uitkomen in de Formule 1, en dat was als klein jongetje altijd zijn droom. "Je weet het nooit, de dingen kunnen in deze wereld snel veranderen. Ik blijf werkzaam voor het Formule 1-team van Mercedes (als testrijder in de simulator, red.) en die betrokkenheid groeit alleen maar. Dus wie weet. Maar ik ben me er wel van bewust dat ik nu een alternatieve route kies."

"Dit is het beste voor mijn carrière"

"De Formule 1 is het hoogst haalbare in de sport en ik zou liegen als ik zeg dat dat niet mijn droom is of is geweest. Maar momenteel zit de markt in de Formule 1 heel erg op slot. Er zijn weinig verschuivingen en er komen weinig plekken vrij. Deze kans deed zich voor en persoonlijk denk ik dat op dit moment dit het beste is voor mijn carrière."
De eerste wedstrijd in de Formule E is op 22 november in Saudi-Arabië.
De Formule 2-race is de 'Wedstrijd van de Week' bij Omrop Fryslân. In de 'Wedstrijd van de Week' staat iedere week bij Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot wielrennen en van betaald voetbal tot shorttrack, alles komt voorbij.
Er wordt in aanloop extra aandacht gegeven aan de wedstrijd, die verkozen is als 'Wedstrijd van de Week'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.