Wethouder Ter Keurs biedt excuus aan voor felle kritiek op ambtenaren

Wethouder Eric ter Keurs van de gemeente Smallingerland zal donderdag zijn excuus aanbieden nadat hij felle kritiek had op het ambtelijk apparaat van de gemeente Smallingerland. Ter Keurs schoot afgelopen week uit zijn slof bij de raadsvergadering, waar werd gesproken over het voorbereidingsbesluit Kringloopwinkel. Hij liet zich zeer negatief uit over de ambtenaren.
Wethâlder Ter Keurs biedt ekskús oan foar fûle krityk op amtners
De kritiek van de wethouder schoot een aantal mensen in het verkeerde keelgat. Voor de ondernemingsraad reden om een interne brief te sturen naar de gemeentesecretaris, die voorzitter is van het college. In deze brief werd ook nog gemeld dat de uitspraken van Ter Keurs niet op zichzelf staan.

Openbaar excuus

In de raadsvergadering van dinsdag moet de wethouder diep door het stof. Ter Keurs zal in het openbaar zijn excuus aanbieden en zijn beschuldigingen intrekken. Dat laat burgemeester Jan Rijpstra in een brief aan de medewerkers van de gemeente weten.
Ik heb echt moeite met het feit dat er hier een slecht stuk op tafel ligt en u zegt dat de ambtenaren niet goed geschoold zijn. U bent als wethouder verantwoordelijk.
Ron van der Leck, lijsttrekker D66 Smallingerland
Ter Keurs zei zelf: "Het is niet voor niets dat dit college voorstelt aan de gemeenteraad om te investeren in de kwaliteit van het ambtelijk apparaat." Hij ziet wel in dat het niet goed is gegaan. "Ik ben blij dat u de opvattingen van het college deelt dat de stukken van dit huis die uw kant op gaan niet de beste stukken zijn."
Verslaggever Auke Wietze Bosma over de kwestie
It gemeentehûs fan Smellingerlân © Omrop Fryslân, Joris Kalma