Repaircafés blij met SIRE-campagne om minder spullen weg te gooien

Repaircafés hebben het soms ongelooflijk druk met het repareren van kapotte spullen. Desondanks zijn ze blij met de nieuwe SIRE-campagne 'Waardeer het, repareer het' om minder spullen zomaar weg te gooien.
Repairkafees bliid mei nije kampanje
Door de nieuwe overheidscampagne 'Waardeer het, repareer het' zullen Repaircafés het nog drukker krijgen dan ze het nu al hebben. Toch is men blij met de publiciteit. Het maakt het makkelijker om sponsoren en vrijwilligers te vinden. Men gooit veel spullen weg, terwijl het vaak nog heel goed kan worden gerepareerd. Met name elektrische apparaten worden nog te makkelijk bij het afval gezet.
Roel Nijwening van Repair Café Heerenveen vindt de campagne van SIRE noodzakelijk. "De mensen zijn zich niet bewust dat ze zulke waardevolle spullen weggooien. Als je ziet wat voor mooie apparaten weggegooid worden, terwijl ze heel makkelijk te repareren zijn."
In Heerenveen repareren vrijwilligers twee woensdagen per maand speelgoed, huishoudelijke apparaten en meer. Het lukt ze om zo'n 80 procent van hetgeen ze aangeboden krijgen, te repareren.