Sander Arends naar tweede ronde op Moselle Open in Metz

Tennisser Sander Arends heeft op de Moselle Open in het Franse Metz de kwartfinale bereikt. Samen met David Pel was hij in de eerste ronde met 6-4 0-6 11-9 te sterk voor Lucas Pouille uit Frankrijk en Matt Reid uit Australië.
Arends en Pel hadden in de eerste set aan één break genoeg. Ze kregen zes breakpoints, en maakten daar één van. Tegenstanders Pouille, in het enkelspel de nummer 24 van de wereld, en Reid kregen ook vijf breakpoints, maar konden daar niet één van pakken.

Wedstrijd gaat alle kanten op

De tweede set liet een heel ander beeld zien. Arends en Pel maakten in zes games maar elf punten. Puille en Ried speelden veel beter, pakten hun kansen nu wel en waren zomaar klaar. In de beslissende supertiebreak leek het er lang op dat beide Nederlands niet terug in de wedstrijd kwamen.
Ze kwamen zomaar op een achterstand van 1-5 en op 7-9 hadden Pouille en Reid twee matchpoints. Op dat moment herpakten Arends en Pel zich, pakten vier punten op rij en daarmee pakten ze een plekje in de kwartfinale.
In de kwartfinale zijn de tegenstanders Marius Copil uit Roemenië en Ugo Humbert uit Frankrijk. Het is nog niet duidelijk wanneer die kwartfinale gespeeld wordt.