"We hadden het vanavond echt beter kunnen doen, dat gevoel overheerst"

SC Heerenveen verloor zaterdagavond in Amsterdam met 4-1 van Ajax. Bij rust stond het 2-1. De Feansters voetbalden in de eerste helft goed mee, maar uiteindelijk was Ajax de betere ploeg. De videoscheidsrechter keurde in de eerste helft nog een doelpunt van Jens Odgaard van Heerenveen af, maar daar was niet iedereen het over eens.
Johnny Jansen nei Ajax - Hearrenfean
De trainer van SC Heerenveen, Johnny Jansen, had in de eerste helft ook gezien dat zijn ploeg goed meedeed met Ajax. "Genieten is een groot woord, maar ik heb naar ons spel gekeken en ik dacht, verdomd, we worden stap voor stap beter." Heerenveen kreeg geen beloning voor het goede spel in de eerste helft, en dat is jammer aldus Jansen. "Ik ben een perfectionist, en ik wil beter. We laten gewoon een aantal momenten liggen waarop we ze écht pijn kunnen doen. En dat gevoel overheerst vanavond, dat we het echt beter hadden kunnen doen."

Jansen baalt van VAR

Het is volgens de trainer duidelijk waar het misging. "Uiteindelijk liepen we teveel achteruit, en daar baal ik van. De 2-1 valt op een rotmoment, maar dan moet je de rug rechten en je moet weer door. Dat hebben we de tweede helft niet goed genoeg gedaan. Ajax is dan zo goed aan de bal, dan moet je er constant achteraan. Dat betekent dat je continu onder druk staat, en dat kost zoveel kracht."
Heerenveen dacht in de eerste helft de 2-1 te maken, maar de treffer van Jens Odgaard werd, op advies van de videoscheidsrechter, afgekeurd omdat Lucas Woudenberg een overtreding gemaakt zou hebben. Jansen was het daar niet mee eens. "Ik vind het heel licht. Maar de scheidsrechter beslist, ze zullen daar gelijk in hebben. Hij geeft hem, daar baal ik van en dan houdt het op. Je kan er lang en breed over praten, maar hij heeft gefloten. Klaar."
Joey Veerman nei de wedstriid tsjin Ajax
Joey Veerman maakte zijn basisdebuut bij SC Heerenveen. De Volendammer maakte daarbij indruk, vooral in de eerste helft. "Ik denk dat het niet onaardig ging. We hebben met z'n allen aardig gevoetbald de eerste helft. Wij waren denk ik de gevaarlijkste in de counter, maar of we echt beter waren durf ik niet te zeggen."
De middenvelder, die overkwam van FC Volendam, was tevreden over zijn eigen spel. "Ik ben één keer een half uur ingevallen en heb nu één wedstrijd tegen Ajax gespeeld, maar ik denk dat ik aardig mee kan op dit niveau. Je voelt zelf ook wel dat het lekker gaat. Het is voor het eerst dat ik zo'n groot stadion speel, eindelijk in de eredivisie, maar deze nederlaag had niet gehoeven vandaag. Al maken ze wel twee mooie goals in de tweede helft."

Erik ten Hag vindt oerwinning terecht

De trainer van Ajax, Erik ten Hag, vond dat zijn ploeg vooral de tweede helft de betere was. "We lieten defensief een aantal steken vallen in de eerste helft. Heerenveen deed dat goed, en daar anticipeerden we niet goed op. Dat hebben we in de rust kunnen herstellen en dan zie je dat wij in de tweede helft heer en meester zijn en de wedstrijd totaal domineren. Het had ook 5-1 of 6-1 kunnen worden op een gegeven moment."
Ajax-trainer Erik ten Hag nei it duel tsjin Hearrenfean