Oratmangoen: "Ik voelde al dat ik hem heel lekker raakte"

SC Cambuur heeft vrijdagavond met 5-1 gewonnen van Helmond Sport. De Leeuwarders, met Oratmangoen voor het eerst in de basis, begonnen aanvallend en kregen al snel een aantal kansen.
Cambuur Oratmangoen
Ragnar Oratmangoen scoorde net voor rust een prachtige goal. "Ik nam hem nog niet eens goed mee, ik zag dat de keeper te ver voor zijn goal was en besloot 'm te stiften. Toen ie van mijn voet afgleed voelde ik al dat ik hem heel lekker raakte," zei de aanvaller.
Hij stond voor het eerst in de basis en was blij met zijn optreden. "Ik denk dat ik veel dreiging in mijn spel had en een doelpunt is alleen maar mooi." Volgens hem heeft Cambuur een goede wedstrijd gespeeld. "Aan de bal lieten we goed voetbal zien en waren we dreigend naar voren. Ik denk dat je daar als supporter van kan genieten."
Cambuur Henk de Jong
Het hoogtepunt van de avond was voor trainer Henk de Jong het moment dat Robin Maulun de bal aan Delano Ladan gaf, om de penalty te nemen. "Maulun is penaltynemer, maar die dacht bij zichzelf: Delano is spits, die moet 'm nemen. Als je dat ziet, denk je: we zijn op de goede weg," zei De Jong.
De trainer zag de stift van Oratmangoen al aankomen. "De keeper stond een eind voor zijn goal en hij kwam vrij. Dat is natuurlijk smullen."
Issa Kallon krijgt nog wel eens kritiek, maar was met twee assists weer belangrijk voor Cambuur. "Hij is enorm belangrijk voor ons, met zijn snelheid. En als hij dan ook nog eens gaat scoren dan speelt hij na de winter niet meer bij ons."
Cambuur Kellian van der Kaap
Voor Kellian van der Kaap was het een goede binnenkomer in het betaald voetbal. "Je valt wel op een lekker moment in", zegt hij. Hij zag al aankomen dat hij deze wedstrijd ingezet zou worden. "De trainer laat je niet zomaar warmlopen." Van der Kaap kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. "Daar heb ik jaar in jaar uit voor gewerkt en dat is nu beloond."
Met Sven Nieuwpoort en de nog geblesseerde Doke Schmidt is er veel concurrentie voor de centrale verdediger, maar "daar word je alleen maar beter van. Je weet van tevoren dat als je bij een club als Cambuur komt dat je concurrentie hebt."