SC Cambuur makkelijk langs Helmond Sport

Sportclub Cambuur heeft vrijdagavond een makkelijke overwinning geboekt op Helmond Sport. In het Cambuurstadion werd het 5-1.
Robert Mühren skoart de 1-0 © www.orange-pictures.nl
De Leeuwarders, met Ragnar Oratmangoen voor het eerst in de basis, begonnen aanvallend en kregen al snel een paar kansen. Het duurde ook niet lang voor een van die kansen raak ging. Na twintig minuten opende Robert Mühren de score door een steekpass van Robin Maulun achter Helmond-keeper Van Gassel te leggen.
Een minuutje later leek Cambuur alweer te scoren. Oratmangoen dacht uit te halen maar werd op het laatste moment tegengehouden. Na een halfuur spelen werd het toch 2-0, toen Issa Kallon op snelheid zijn man voorbij ging en voorzette. Jamie Jacobs kon de bal simpel binnen tikken.

Prachtige goal Oratmangoen

Het duurde daarna niet lang voor de Leeuwarders ook op 3-0 kwamen. Ragnar Oratmangoen zag dat keeper Van Gassel te ver voor zijn goal stond en stiftte de bal over hem heen.
Cambuur ging in de tweede helft gewoon door met scoren. Na een goeie combinatie van Kallon en Jacobs kreeg Robin Maulun de bal. Hij leek zich vast te draaien, maar kon toch uithalen en de bal in de verre hoek schieten. Niet veel later dacht Kallon de 5-0 te maken, maar hij stond buitenspel.
Twintig minuten voor tijd maakte Helmond Sport nog een eretreffer. Dzepar kopte een bal raak.

Penalty's

In de 80e minuut ging Jordy van Deelen neer in het strafschopgebied. Hij rekende op een strafschop, maar kreeg die niet. Tien minuten later gebeurde hetzelfde bij Akoy, scheidsrechter Christiaan Bax vond dat wel een penalty. Delano Ladan verzilverde het buitenkansje en zorgde zo voor de 5-1 eindstand.
SC Cambuur - Helmond Sport: 19. Robert Mühren 1-0, 29. Jamie Jacobs 2-0, 32, Ragnar Oratmangoen 3-0, 48. Robin Maulun 4-0, 69. Orhan Dzepar 4-1, 90. Delano Ladan 5-1 (pen).
Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosh (85/ Van der Kaap), Schouten, Sambissa; Jacobs (60/ Akoy), Hoedemakers, Maulun; Oratmangoen, Mühren (74/ Ladan), Kallon.