Veerman in de basis, Bruijn op de bank bij SC Heerenveen tegen Ajax

Heerenveen-trainer Johnny Jansen wil de basisopstelling niet prijsgeven, maar Joey Veerman speelt voor Jordy Bruijn in de wedstrijd tegen Ajax van zaterdag. De Volendamse middenvelder viel vorige week tegen Fortuna Sittard nog in, maar mag nu in de basis starten in de Johan Cruijff Arena.
Johnny Jansen Ajax
Johnny Jansen geeft zijn opstelling vaak wel prijs, maar wil dat voor de wedstrijd tegen Ajax niet doen. "We willen een aantal zaken anders doen en gaan dat niet vooraf bekend maken." Jansen gaat wel een wijziging toepassen. Wie de training goed bekijkt, ziet dat Veerman de plaats van Bruijn inneemt.
Ajax is natuurlijk de kampioen en de grote favoriet voor de titel dit jaar. "Maar we gaan wel proberen mee te voetballen. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan (4-4) en dat beviel goed."
Sven Botman Ajax
Sven Botman wordt gehuurd van Ajax. De verdediger heeft nog altijd contact met veel spelers. "Ik ben wel een echte Ajacied. Ik speel al mijn hele leven bij Ajax, maar concentreer me nu volledig op Heerenveen."
De verdediger laat nog nu toe zien een echte versterking te zijn voor Heerenveen. "Ik denk dat het goed gaat, maar nog wat meer geluk nodig hebben. We scoren te weinig, maar dat gaat echt wel veranderen."
© Orange Pictures
Opstelling: Hahn, Floranus, Botman, Dresevic, Woudenberg, Faik, Kongolo, Veerman, Van Bergen, Odgaard en Ejuke.