Vuurbal gezien boven Fryslân: "Het is echt anders dan vuurwerk"

Veel mensen in Fryslân en de rest van Nederland keken donderdagmiddag vreemd op. Rond drie uur was er een heldere lichtstraal met een groene gloed in de lucht te zien. Waarschijnlijk ging het om een meteoriet, die door de dampkring ging.
Archieffoto © Pexels.com
Alie de Haan uit Spannum heeft de lichtstraal zelf niet gezien, maar haar kinderen wel. "Ik zat met een collega voor het huis van de zon te genieten en toen kwam er een kind thuis vanuit Bolsward en die zei: 'mama, mama, ik heb een meteoriet gezien'. Toen kwam de volgende: 'mama, mama, ik heb een meteoriet gezien'. Ik dacht, dit kan toch niet. Maar ik geloof dat het klopt."
De Haan dacht eerst dat het wel gewoon vuurwerk geweest zou zijn, maar volgens haar kinderen was dat niet zo. "Nee, het is echt anders dan vuurwerk, want dat kennen ze hier wel. Ze zeiden dat het eerst heel fel was en het was bij Kûbaard. Ze waren op de fiets en vanaf de weg zagen ze dat ding boven Kûbaard naar beneden gaan."
Ze hebben melding gedaan van de vuurbal op werkgroepmeteoren.nl. De werkgroep heeft niet alleen meldingen uit Nederland gekregen, maar ook uit Duitsland, Denemarken en Engeland, meldt de NOS.
Alie de Haan uit Spannum over de lichtstraal die haar kinderen zagen