Grand Café Z aan het Zaailand in Leeuwarden na anderhalf jaar al failliet

Restaurant Grand Café Z aan het Zaailand in Leeuwarden is failliet. Grand Café Z opende in februari 2018 de deuren en wilde een plek zijn met de allure van een metropool, maar na ruim anderhalf jaar is het doek gevallen.
Grand Café Z oan it Saailân yn Ljouwert nei oardel jier al fallyt
Volgens de curator heeft het bedrijf niet genoeg geld in kas. "Het café had genoeg gasten, maar er zit niet genoeg vet op het bot." Ook heeft de eigenaar een poos met een burn-out gezeten.

LF2018

Vorig jaar, in het LF2018-jaar, opende het Grand Café haar deuren. Of de afname van het aantal bezoekers aan Leeuwarden ook heeft bijgedragen aan het faillissement, durft de curator op dit moment niet te zeggen.
© Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
Het restaurant zit in het eerdere Waterleidinggebouw. Dat pand wordt gehuurd door Nuon. Het energiebedrijf heeft een deel van de klantenservice daar, maar sinds begin 2018 is er dus ook een Grand Café.
Het gebouw is ook wel bekend van de Elfstedentocht van 1997. Hier werd destijds de tocht aangekondigd. In het gebouw, dat uit 1964 stamt, waren eerder vergaderingen van de organisatie van De Friesche Elf Steden en daar werden de bekende woorden 'it giet oan' uitgesproken.
© Omrop Fryslân, Bauke Deelstra