Medewerker fietsverhuur Ameland verdacht van verkrachting

Een 34-jarige man uit Slowakije wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van 31 mei op 1 juni bij Buren op Ameland een 24-jarige vrouw heeft verkracht. De man zou de vrouw van de fiets hebben getrokken en in een droge sloot hebben verkracht.
Rjochter © Omrop Fryslân, Joris Kalma
De Slowaak moest dinsdagmorgen voor de Leeuwarder rechtbank verschijnen. De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld, omdat advocaat Bert de Haan om aanvullend onderzoek heeft gevraagd. De verdachte, werkzaam bij een fietsverhuurder op het eiland, zou het slachtoffer na een bezoek aan discotheek Swinging Mill in Nes hebben verkracht.
De vrouw was met een aantal collega's op stap. Ze was eerder weggegaan en fietste alleen naar de camping waar ze verbleef. Onderweg zou ze door de verdachte, die die avond ook in de disco is geweest, zijn verkracht. De man heeft zelf verklaard dat de vrouw vrijwillig seks met hem heeft gehad.

Krassen op zijn lichaam

De aangetroffen sporen passen volgens officier van justitie Eelco Jepkema bij de toedracht zoals die door de vrouw is gegeven. De Slowaak had krassen op zijn lichaam, volgens hem kwam dat omdat hij met zijn fiets in de struiken was gevallen. De rechtbank bepaalde dat er drie getuigen gehoord zullen worden bij de rechter-commissaris.
Een van de getuigen heeft het slachtoffer als laatste gezien voor ze verkracht zou zijn en heeft als eerste weer contact met haar gehad na de verkrachting. Ook het slachtoffer zal bij de rechter-commissaris worden gehoord. De Slowaak zit nog steeds in voorlopige hechtenis. Dat blijft zo tot de volgende zitting. Een datum is nog niet bekend.