Sportcast: "Cambuur speelt voor de top drie"

SC Cambuur heeft gespeeld, Tjisse Steenstra heeft het puntenklassement bij het kaatsen gewonnen en Nyck de Vries is op weg naar de titel in de Formule 2; genoeg te bespreken. Sportverslaggevers Arjen de Boer en Andor Faber leiden u samen met presentator Andries Bakker door het Friese sportweekend.
© Omrop Fryslân
SportCast 9 septimber
De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.
SC Heerenveen kwam dit weekend niet in actie. Cambuur speelde wel: de Leeuwarders wonnen met 2-0 bij Telstar. Andor Faber vond Cambuur sterk in de eerste helft: "Cambuur had bij rust al met 3, 4-0 voor moeten staan. Nu werd het in de tweede helft nog even bibberen."
De mannen zijn onder de indruk van de brede selectie van de Leeuwarders. Jarchinio Antonia, Doke Schmidt en Sven Nieuwpoort komen binnenkort terug van blessures. Bovendien klopt aanvaller Ragnar Oratmangoen op de deur. Arjen de Boer vindt Antonia een echte basisspeler, maar is benieuwd wie er dan uit het elftal verdwijnt.
Volgens Faber moeten Issa Kallon en met name Giovanni Korte hun zorgen maken: "Korte heeft nog niet laten zien dat hij van meerwaarde kan zijn voor Cambuur."
© Omrop Fryslân
Tjisse Steenstra heeft het puntenklassement gewonnen bij het kaatsen. De mannen vinden wel dat Steenstra dit verdient. Volgens Faber ontbreekt er noch één ding in zijn carrière: "Met zijn statuur en met dat partuur had hij de PC al lang een keer moeten winnen."
Nyck de Vries lijkt het kampioenschap in de Formule 2 voor het grijpen te hebben. Volgens Andries Bakker hoeven wij hem echter volgend jaar niet te verwachten in de Formule 1: "Er is eigenlijk nog maar één plekje vrij en De Vries is niet de enige die daarvoor in aanmerking komt." De nummer twee van de Formule 2 krijgt wel een plekje in de Formule 1. Arjen de Boer begrijpt daar niets van: "Ik vind het van de zotte dat de nummer twee wel een plekje in de Formule 1 krijgt en de grote winnaar niet."
Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen jou in deze podcast iedere maandag bij over al het sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.