Gold rush op Terschelling: ben jij die dwarse puberzoon?

Op Terschelling hebben ze wel een heel bijzonder opsporingssignalement laten uitgaan. De familie Van Eijk zoekt namelijk een dwarse puberzoon, die zo'n 25 jaar geleden de sieraden van zijn moeder uit het raam gooide. Dat gebeurde in een woning in Oosterend op het eiland, waar nu Jaap en Marijke van Eijk wonen. Twee gouden ringen zijn inmiddels teruggevonden, maar van wie zijn ze?
© ANP Foto
Het is een bijzonder verhaal dat al jarenlang wordt verteld op verjaardagsfeestjes van de familie Van Eijk. Jarenlang woonde er een dwarse puberzoon in hun huis op Terschelling, die zo boos was op z'n moeder dat hij haar armbanden, oorbellen en ringen uit het raam gooide. Lang leek het een fabel te zijn, maar vorige week vond een buurman met z'n metaaldetector twee gouden ringen terug. En nu is de grote vraag uiteraard: van wie zijn ze?

Sterk verhaal

"Het moet zo'n 25 jaar geleden gebeurt zijn", vertelt Jaap van Eijk. "We hebben al wel eerder gezocht, maar op de verkeerde plaats. De sieraden lagen verder van het huis vandaan. Toen de buurman ging zoeken, kwam hij al snel twee gouden ringen tegen. Toen zeiden wij tegen elkaar: 'Dan moet het verhaal wel kloppen'."

Bijzondere ringen

Van Eijk wil niet omschrijven hoe de ringen eruit zien, omdat hij van de rechtmatige eigenaar wil weten hoe ze eruit zien. "Het zijn geen gladde ringen, maar ze hebben bijzondere kenmerken. De eigenaar moet ze precies kunnen omschrijven." Tot nu toe bleef het echter nog stil. "Ons doel is om de rechtmatige eigenaar te vinden. Maar tot nu toe zijn er nog geen reacties binnengekomen."

Stilte voor de storm

Op facebook heeft zoon Steven van Eijk een oproep gedaan. De dwarse puberzoon of de moeder kunnen zich melden bij de familie en krijgen dan de gouden ringen terug. Dat kan door te bellen met 0562 445 088.
Jaap van Eijk
© Facebook