Provincie laat deur voor Eilân op een kier staan

Dat de rechter de omgevingsvergunning die de gemeente Terschelling verleende voor het festival Eilân van tafel heeft geveegd, kwam niet geheel onverwacht. Dat zei gedeputeerde Douwe Hoogland (PvdA) zondag in het Omrop Fryslân radioprogramma Buro de Vries. De gedeputeerde zei ook dat hij er nog eens goed naar kijken wil.
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
De organisatie van het festival heeft zaterdag al laten weten dat het evenement niet doorgaat. Hoogland laat de deur nog op een kier staan. "Het wordt een heel karwei, maar ik wil er toch nog eens goed naar kijken", zei hij.
Na de eerste uitspraak van de voorzieningenrechter deed Hoogland de suggestie aan de organisatie, om het hele festival op een andere locatie te houden. Hij gaf aan dat het misschien het beste bij een boer op het land kon worden gehouden, zodat het niet in Natura 2000-gebied valt.
De organisatie besloot om één podium te verplaatsen, de rest zou wel gewoon zoals gepland bij het Meertje van Hee moeten plaatsvinden. "Ik had dat wel iets ruimer willen zien, maar dat is niet gebeurd", aldus Hoogland.
Gedeputeerde Douwe Hoogland over het niet doorgaan van het festival Eilân op Terschelling