Cambuur wint uitwedstrijd tegen Telstar met 2-0

SC Cambuur heeft de wedstrijd tegen Telstar gewonnen met 2-0. Het is de eerste uitoverwinning van het seizoen voor de Leeuwarders. De doelpunten waren van Jamie Jacobs en Alex Bangura.
© www.orange-pictures.nl
Cambuur kon na dik twintig minuten spelen op voorsprong komen, maar een kopbal van Giovanni Korte belandde op de paal. Een paar minuten later, in de 24ste minuut, viel de 1-0 toch. Een vrije trap van Robin Maulun eindigde na een scrimmage voor het doel via Robert Mühren bij Jacobs, die van dichtbij de bal in het doel kon tikken.
Na de openingstreffer kreeg Cambuur nog een aantal goede mogelijkheden om de marge te verdubbelen. Mühren had twee maal de 2-0 op de schoen, maar miste.
In de tweede helft nam Telstar wat meer risico, onder anderen met het inbrengen van extra spits Glynor Plet. Die was ook het dichtst bij, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Ragnar Oratmangoen, die vlak voor het einde van de wedstrijd in het veld was gekomen.
Twee andere aanvallers beslisten uiteindelijk de wedstrijd. Vijf minuten voor het einde maakte Bangura het tweede doelpunt nadat Stanley Akoy de bal breed voorgegeven had. Bangura stond in een lastige hoek, maar kon de marge verdubbelen. Het was zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal, waarmee hij de eindstand op 2-0 bepaalde.
Trainer Henk de Jong is blij met de overwinning. Nu haakt Cambuur aan bij de top, zegt hij, en bij verlies hadden de Leeuwarders in de achtervolging gemoeten.
Reaksjes nei de wedstriid